Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

[Download] "TvÄ sidor av samma mynt?" by Anders Nilsson # Book PDF Kindle ePub Free

TvÄ sidor av samma mynt?

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: TvĂ„ sidor av samma mynt?
  • Author : Anders Nilsson
  • Release Date : January 13, 2014
  • Genre: Nonfiction,Books,
  • Pages : * pages
  • Size : 9443 KB

Description

I den nordiska folkhögskolan har det alltid funnits ett inslag av praktisk skolning: exempelvis har lantmĂ€n och fritidsledare kunnat fĂ„ sin utbildning dĂ€r. Men de praktiska utbildningarna var lĂ€nge en ”icke-frĂ„ga” nĂ€r folkbildningsforskningen satte fart. I TvĂ„ sidor av samma mynt? belyser en grupp nordiska forskare spĂ€nningen mellan folkbildning och yrkesutbildning och lyfter fram hur förhĂ„llandet mellan inriktningarna utvecklats över tiden.
Författarna gör nedslag i folkhögskolornas konkreta verklighet, bland timplaner och pedagogiska ideal, frÄn mitten av 1800-talet till idag. Texterna spÀnner över stora omrÄden tidsmÀssigt, geografiskt och ÀmnesmÀssigt, och pekar pÄ sÄvÀl gemensamma drag som skillnader i verksamheten hos de nordiska folkhögskolorna.
Tidigare forskning om folkhögskolorna har prÀglats av skolformens folkbildande karaktÀr. Fokus har legat pÄ arvet efter den inflytelserike danske prÀsten och föregÄngaren N. F. S. Grundtvig, och pÄ betoningen av folkhögskolan som en vÀg till ett aktivt medborgarskap. I TvÄ sidor av samma mynt? nyanserar och fördjupar skribenterna den gÀngse bilden av den nordiska folkhögskolan av igÄr och idag.
Medverkande:
Mette Eriksen Havsteen Mikkelsen
Hans Henrik Hjermitslev
Ove Korsgaard
Inger Landström
Fay Lundh Nilsson
Anders Nilsson
Erik Nylander
Anna Norholm Lundin
PĂ„l Henning Bodtker Walstad
Christine Zeuner


Ebook Download "TvÄ sidor av samma mynt?" PDF ePub Kindle